EL CULTIU HIDROPÒNIC NFT (Nutrient Film Technique)

by | des. 3, 2021 | Sense categoria

“La tècnica de la pel·lícula nutrient”, és una de les tècniques més utilitzades en la hidroponia. Es basa en la circulació contínua o intermitent d’una fina làmina de solució nutritiva a través de les arrels del cultiu, sense que aquestes es trobin en cap substrat, sinó que simplement queden sostingudes per un canal de cultiu, per on flueix la solució nutritiva sent un sistema re circulant.

El principi del sistema consisteix en la recirculació contínua de solució nutritiva per una sèrie de canals de PVC de forma rectangular, anomenats canals de

cultiu. A cada canal hi ha forats on es col·loquen les plantes, i aquests canals estan recolzats sobre taules o cavallets amb un lleuger desnivell que facilita

la circulació de la solució. Després la solució és recol·lectada i emmagatzemada en un tanc on es fan els controls pertinents i constants de pH i conductivitat elèctrica de la solució. Aquets controls ens permeten saber si la concentració de nutrients de la solució és l’adequada i si hi ha disponibilitat o no d’algun macro o micronutrient per les plantes.

 

Avantatges de l’aplicació d’aquest sistema:

– Permet un control més precís sobre la nutrició de la planta.

– Simplifica enormement els sistemes de reg, perquè elimina l’esterilització del terra i assegura una certa uniformitat entre els nutrients de les plantes.

– Maximitza el contacte directe de les arrels amb la solució nutritiva, per la qual cosa el creixement dels productes és accelerat sent possible obtenir per any més cicles de cultiu.

– Si es maneja correctament el sistema, permet cultivar hortalisses de consum en fresc i d’alta qualitat en llocs on no seria possible la seva producció, com ara terreny urbà, sols poc fèrtils, llocs amb clima advers, etc.

-Es necessita menys espai per produir aliments-

-No hi ha contaminació per lixiviació en el sol.

-S’estalvia un 90% d’aigua per a la producció hortícola.

-Les aplicacions de productes per fer tractaments son nul·les o inexistents, ja que hi ha minimització de plagues i eliminació de competència per males herbes.

-La vida post collita de l’hortalissa és molt més llarga, ja que collim el producte viu, amb arrels i solució nutritiva residual que fa que el client s’endugui el producte viu i net a casa.

El nostre cultiu hidropònic

Nosaltres estem desenvolupant la tècnica a les nostres instal·lacions i de moment produïm enciams de diferents varietats (meravella, full de roure lila, full de roure blanc, enciam de seda, bledes, espinac…)

×
0
Cistella
  • No products in the cart.