LES NOSTRES VARIETATS DE TOMÀQUET

by | nov. 25, 2021 | Sense categoria

Arriba el juliol…

I estem en plena temporada de tomàquet. Hi ha moltíssimes varietats, ja ho sabeu… Nosaltres aquest any hem plantat tomàquet pometa, cor de bou, tomàquet de pebrot, i pels que vulgueu fer conserva per tot l’any, tenim tomàquet cid. Aquests dies anirem collint sense parar i podeu venir a buscar les vostres caixetes de tomàquet a un preu immillorable  fins que marxem de vacances el dia 28 de juliol. Després ens continuareu trobant al mercat cada dissabte, a la nostre parada al mig de la plaça de l’església de la Garriga.

Cada varietat te el seu fort…

-El pometa no es cultiva gaire i és una varietat tradicional del Vallès, Maresme… val la penna incloure’l a les amanides cada estiu per recuperar la seva textura i sabor característics. És dolç, sucós i mig ple, amb un punt àcid, de mida petita semblant a una pometa com el seu nom indica…

-El Cor de bou, és de mida grossa, carnós, dolç i te una pell molt fina. Molt apreciat, s’ha de vigilar que no surti farinós si és massa madur…

-El de pebrot, de forma divertida, permet tallar-lo longitudinalment o transversalment fent rodanxetes fines… Pell fina, dolç i sucós, no tant carnós com el cor de bou, però és ple!!

-Per últim, el Cid, tot i no se dels nostres preferits, al ser tant productiu, permet vendre tomàquet a un preu econòmic i és ideal per gaspatxo, salses, conserva o amanir, tot i que recomanem treure la pell per aquells que us molesti pell de tomàquet un pel gruixuda!

A gaudir del tomàquet!!! I bon estiu

×
0
Cistella
  • No products in the cart.