PATATES AMB MENTA
Ingredients:
Per 4-6 persones
-6-8 patates bufet o kennebeck
-Cansalada curada (salada) tallada a tires fines
-Un tros de botifarra negra
-Oli d’oliva verge extra
-Sal
-Pebre negre
-Un manat de menta fresca
Posem oli generosament a la cassola juntament amb la cansalada tallada a trossos i la botifarra negra tallada. Ho marquem a foc més o menys viu, però que no es sobti. Si la botifarra negra es desfà millor.
Tallem les petates pelades i netes a trossos regulars, esqueixades i les afegim a la cassola, tot seguit les cobrim d’aigua, que quedi just per sobre de les patates. Sal pebrem, i al cap de 5 minuts afegim les fulles de menta senceres separades de la tija…
Ho deixem que vagi fent xup xup fins que les patates son cuites i ja es pot menjar.
Aquest plat , no deixa de ser una variant de les faves o pèsols amb menta, però amb la diferencia que la patata absorbeix els sabors i per tant, acaba sent un plat molt gustós amb aroma de menta, senzill, equilibrat i econòmic. També s’hi podría afegir uns pèsols o faves de temporada…