Patates amb menta

by | abr. 19, 2022 | Recepta de cuina

Com que soc una amant de la menta, m’agrada aquest plat!! i a més és una recepta que vaig aprendre de la meva àvia i no l’he sabut trobar enlloc més, és per això que l’he triat, no és inventada, però tampoc copiada…

PATATES AMB MENTA

Ingredients:

Per 4-6 persones

-6-8 patates bufet o kennebeck

-Cansalada curada (salada) tallada a tires fines

-Un tros de botifarra negra

-Oli d’oliva verge extra

-Sal

-Pebre negre

-Un manat de menta fresca

 

Posem oli generosament a la cassola juntament amb la cansalada tallada a trossos i la botifarra negra tallada. Ho marquem a foc més o menys viu, però que no es sobti. Si la botifarra negra es desfà millor.

Tallem les petates pelades i netes a trossos regulars, esqueixades i les afegim a la cassola, tot seguit les cobrim d’aigua, que quedi just per sobre de les patates. Sal pebrem, i al cap de 5 minuts afegim les fulles de menta senceres separades de la tija…

Ho deixem que vagi fent xup xup fins que les patates son cuites i ja es pot menjar.

 

Aquest plat , no deixa de ser una variant de les faves o pèsols amb menta, però amb la diferencia que la patata absorbeix els sabors i per tant, acaba sent un plat molt gustós amb aroma de menta, senzill, equilibrat i econòmic. També s’hi podría afegir uns pèsols o faves de temporada…

×
0
Cistella
  • No products in the cart.