JA HAN SORTIT ELS PRIMERS TOMÀQUETS POMETA!

by | maig 3, 2022 | Sense categoria

TOMÀQUET POMETA

Lycopersicon esculentum Mill

De la família de les Solanàcies

De l’any 1926 es  trobem la primera referència escrita de la varietat de tomàquet pometa, a partir d’aquesta data, les cites del pometa són abundants i documentades. Tradicionalment s’ha cultivat a la zona de la Garriga, l’Ametlla i l’alta vall del Congost…, però també és una varietat típica del Maresme.

És de color vermell intens quan és madur i no és gens àcid, al contrari, és dolç i molt sucós. És idoni per a les amanides. De forma arrodonida, sense taques ni solcs, emulant la forma de la poma, el tomàquet pometa és una varietat autòctona. L’alta qualitat del tomàquet contrasta amb la seva baixa productivitat. Els esforços per recuperar el cultiu d’aquesta varietat de tomàquet fa que avui en dia pugui fer front a altres varietats híbrides amb major producció.

La seva producció es limita als mesos de més calor de l’any, començant el juliol i, en casos excepcionals, allargant-se fins a principis del mes d’octubre. Aquest fet, unit a la seva naturalesa delicada, en limiten la producció i no el fan apte per a grans comercialitzadores.

A Horta la Garriga ja tenim els primers tomàquets de pometa de la temporada, ara son petits i verds i d’aquí unes setmanes ja els podrem tastar, avançant-nos doncs a la temporada, gràcies al hivernacles i tot depenent, de la calor que faci.

×
0
Cistella
  • No products in the cart.